Presentation


Lägenheter, hustyper och bostadsområde
Beskrivning:

Husen är samlade i två grupper, i form av PLUS.
PLUS var mottot på det förslag som vann arkitekttävlingen om utformningen av bostadsområdet Västra Röbäck.
I varje PLUS finns 24 lägenheter kompletterade med en vinkelbyggnad innehållande garage, tvättstuga, soprum, festlokal, motionlokal/gym, cykelbod. Till varje PLUS finns matkällare, typ jordkällare.


Fyra tvåvånings flerbostadshus med inbyggd trappa till övervåningen. Husen har 16 lägenheter med vardera 2 rum och kök samt 16 lägenheter med vardera 3 rum och kök. Alla lägenheter har balkong eller uteplats med grusyta. (de flesta brh har byggt altan eller plattyta)

Fyra radhus i två plan. Husen har 16 lägenheter med vardera 4 rum och kök. Egen uteplats i anslutning till vardagsrummet.

Ett bostadskomplement i varje PLUS.


Husen har stående träpanel i färger hämtade ur björknävrets färgskala. Blekt gulröda i sex olika fägtoner. Knutbräderna är björkvita och det röda taket består av falsad plåt.

Inne i boststadsområdet har vi ett slags torg i mitten av varje PLUS. Gångvägarna är asfalterade. På torgen och entrévägarna är det gatsten och betongplattor. Den naturliga vegetationen, främst barrskog, har kompletteras med nyplantering av lövträd och buskar. Bostadsområdets utformning, med medvetet brutna linjer för att undvika likformighet, är ytterst tilltalande. Arkitekterna har här fått spelrum för sin fantasi.


16 st radhus vardera 4 rum och kök 106 m2
16 st 3:or på 3 rum och kök 77,5 m2
16 st 2:or 2 rum och kök 64 m2
Övriga utrymmen / Tillgångar

Festlokal /Motionslokal /Gym
2 st Tvättstugor

Hobbylokal Bastu
Telenor (Canal Digital) Kabel TV
Fiberanslutet Internet 1000/mbit/s hastighet
I området finns 2 st matkällare med ett fack för varje lgh.

28 Kallgarage med motorvärmare
30 P-platser med motorvärmare